2η Διεθνής Συνάντηση Fest of Fests

Η Διεθνής Συνάντηση Fest of Fests διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Τον περασμένο Ιούνιο, η πρώτη διεθνής συνάντηση έδωσε στο εγχείρημα ένα εορταστικό εναρκτήριο λάκτισμα, με 65 διεθνούς φήμης συμμετέχοντες, από πρωτοπόρους θεσμούς και οργανισμούς, να συγκεντρώνονται στην Αθήνα.

Οι επόμενες συναντήσεις πρόκειται να έχουν τη μορφή ομάδων εστίασης, επάνω σε ζητήματα που αναδεικνύονται από την ίδια την κοινότητα, μέσα από την απτή εμπειρία των μελών με τις τάσεις και τις απαιτήσεις της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής παιδείας που απευθύνεται σε παιδικό και νεανικό κοινό.

Η 2η Διεθνής Συνάντηση Fest of Fests, που προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2019, θα εστιάσει σε ανταλλαγή πρακτικών και χάραξη στρατηγικής για την συστηματική ένταξη της κινηματογραφικής παιδείας στη σχολική εκπαίδευση, με συνεργασία ανάμεσα σε παιδικά κινηματογραφικά φεστιβάλ και Υπουργεία Παιδείας. Η συνάντηση θα αφορά την εμπειρία και συνεργασία ευρωπαϊκών χωρών, επιλεγμένοι φορείς από τις οποίες θα συναντηθούν στην Αθήνα για να εξετάσουν την μέχρι τώρα πρόοδο και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Μείνετε συντονισμένοι για ενημερώσεις σχετικά με τους συμμετέχοντες και το πρόγραμμα της συνάντησης.