Αποτελέσματα από την πρώτη Διεθνή Συνάντηση Fest of Fests

Η πρώτη διεθνής συνάντηση του δικτύου “Fest of Fests” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 25-28 Ιουνίου 2018 στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Προσωπικότητες από παιδικά και νεανικά κινηματογραφικά φεστιβάλ, εκπαιδευτικούς φορείς της οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν σε πάνελ, παρουσιάσεις και στρογγυλά τραπέζια με θέμα την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς έξυπνων και κριτικών θεατών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε και εγκαινιάστηκε η πλατφόρμα Screenwiser. Μια νέα πλατφόρμα, που αναπτύχθηκε υπό την επιστημονική εποπτεία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.), και που θα εξελιχθεί σε ψηφιακό χώρο συνάντησης και ανταλλαγών μεταξύ των μελών του δικτύου Fest of Fests. Στόχος είναι να κρατηθεί ανοιχτή η συζήτηση που ξεκίνησε στη διεθνή συνάντηση, να ενθαρρυνθεί η ανταλλαγή καλών πρακτικών, αλλά και να ενθαρρυνθεί η περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων για την κινηματογραφική και οπτικοακουστική παιδεία, μέσα από τη συνεργασία μελών της κοινότητας.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ερωτήματα και προοπτικές από τη σκοπιά των φεστιβάλ, των εκπαιδευτικών οργανισμών, των ακαδημαϊκών αλλά και των θεσμικών φορέων. Οι συμμετάχοντες συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστούν οι εργασίες και να ενισχυθούν οι συνεργασίες πάνω στις προτεραιότητες που αναδείχτηκαν.

Διαβάστε εδώ το προσχέδιο κοινής δήλωσης (στα αγγλικά)