Συνέντευξη Τύπου για την 2η απονομή Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινουμένων Σχεδίων Emile Awards

Κατά τον χαιρετισμό του, με τον οποίο άνοιξε η Συνέντευξη Τύπου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Λευτέρης Κρέτσος ανέφερε: «Τα Emile Awards είναι πλέον θεσμός. Είναι σημαντικό για την ευρωπαϊκή βιομηχανία κινουμένων σχεδίων να επεκτείνει τις συνεργασίες της. Με την τέχνη της εμψύχωσης μπορούμε να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και να δημιουργήσουμε νέες […]

Κατά τον χαιρετισμό του, με τον οποίο άνοιξε η Συνέντευξη Τύπου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Λευτέρης Κρέτσος ανέφερε: «Τα Emile Awards είναι πλέον θεσμός. Είναι σημαντικό για την ευρωπαϊκή βιομηχανία κινουμένων σχεδίων να επεκτείνει τις συνεργασίες της. Με την τέχνη της εμψύχωσης μπορούμε να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων κ. Peter Lord ευχαρίστησε το υπουργείο για την άρτια διοργάνωση της συνέντευξης τύπου και σημείωσε: «Μάθαμε πολλά κι ευελπιστούμε ότι φέτος θα είναι ακόμα καλύτερα. Δεχτήκαμε ακόμα περισσότερες ταινίες και προσθέσαμε δύο ακόμα κατηγορίες στο διαγωνιστικό: ήχου για εικονογραφημένο σενάριο και σχεδιασμό ήχου για ταινία μεγάλου μήκους». 

Η Διευθύντρια του κλάδου Animation και Interactive Media, Αναστασία Δημητρά, παρουσίασε και το νέο logo της καμπάνιας για το ελληνικό animation.

Για τα Emile Awards 2018, παρουσιάστηκαν πάνω από 90 υποψηφιότητες για τα 18 βραβεία που κατανέμονται σε 5 κύριες κατηγορίες. 

Δείτε εδώ τις υποψηφιότητες αναλυτικά 

Ειδικό βραβείο θα δοθεί για την συνολική πορεία στον χώρο των κινουμένων σχεδίων.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου προβλήθηκαν οι ελληνικές παραγωγές μικρού μήκους: 

– Icebergs, Ειρήνη Βιανέλλη (2018)

– Enough, Άννα Μάντζαρη (2018)

– Starfallen, Alexandra Tagali (2018)

Τα Emile Awards, που υποστηρίζονται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, θα απονεμηθούν στη Λιλ της Γαλλίας το διήμερο 7-8 Δεκεμβρίου.

Scroll to Top