3η Διεθνής Συνάντηση Fest of Fests, Αθήνα 2021

Στο διάστημα της πανδημίας αναγκαστήκαμε να αναβάλλουμε ορισμένες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας.

Ερχόμαστε σήμερα λοιπόν, με καινούριες προτάσεις μεταξύ των φεστιβάλ κινηματογράφου και των αντίστοιχων εκπαιδευτικών οργανισμών. 

KIDS for KIDS – Μια νέα υπηρεσία

Το προτεινόμενο έργο είναι μετεξέλιξη του σχεδίου KIDS FOR KIDS  που εφαρμόστηκε παγκόσμια επί μία δεκαετία (1996-2006), χρηματοδοτούμενο από τα προγράμματα ΜEDIA, YOUTH EUROMED και από την Ελληνική Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία παροχής οπτικοακουστικού υλικού ελευθέρας ροής (video streaming) θα προβάλλει ετήσια τις παιδικές οπτικοακουστικές δημιουργίες που γίνονται στα εκπαιδευτικά τμήματα των φεστιβάλ και των κινηματογραφικών εκπαιδευτικών οργανισμών. Το παραγόμενο περιεχόμενο θα είναι υψηλής και πολυπολιτισμικής αξίας και θα συνοδεύεται από σχετικό εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό. Κάθε χρόνο η υπηρεσία θα παρέχει 15 διεθνή βραβεία. Απώτερος σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός θερινού σχολείου για παιδιά και νέους στο οποίο θα διδάσκουν προσωπικότητες της διεθνούς κινηματογραφίας.

Η υπηρεσία θα δημιουργήσει και θα υποστηρίζει μια ενεργή διεθνή κοινότητα νέων και μόνιμες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των φεστιβάλ και των κινηματογραφικών εκπαιδευτικών οργανισμών.

Θα προβάλλει τις κινηματογραφικές δημιουργίες των παιδιών κάθε χώρας και θα υποστηρίζει «δημοκρατικά» (με την έννοια της παροχής ίσων ευκαιριών) τη διάδοση όλων των γλωσσών και βέβαια της ελληνικής.