Συνάντηση Fest of Fests 2024 – Generation A

Το FEST OF FESTS διοργανώνει την ετήσια Διεθνή Συνάντησή του με θέμα «Γενιά Άλφα και οπτικοακουστικό περιεχόμενο» . Τα εθνικά και διεθνή WEBINARS  θα διεξαχθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 28-31 Μαϊου 2024: Τρίτη 28 Μαΐου, ώρα 18.00 – 20.00: Ελλάδα (η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά). Συντονίστρια: Λένα Ράμμου https://www.linkedin.com/in/lena-rammou-12a587151/?originalSubdomain=gr Τετάρτη 29 Μαΐου, ώρα 18.00 – 20.00: […]

Το FEST OF FESTS διοργανώνει την ετήσια Διεθνή Συνάντησή του με θέμα «Γενιά Άλφα και οπτικοακουστικό περιεχόμενο» . Τα εθνικά και διεθνή WEBINARS  θα διεξαχθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 28-31 Μαϊου 2024:

Τρίτη 28 Μαΐου, ώρα 18.00 – 20.00: Ελλάδα (η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά). Συντονίστρια: Λένα Ράμμου https://www.linkedin.com/in/lena-rammou-12a587151/?originalSubdomain=gr

Τετάρτη 29 Μαΐου, ώρα 18.00 – 20.00: Ευρώπη (η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά). Συντονίστρια: Joanna Solecka https://www.linkedin.com/in/joanna-solecka-19212275/?originalSubdomain=pl

Πέμπτη 30 Μαΐου, ώρα 18.00 – 20.00: Αμερική (η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά). Συντονίστρια: Carol Colmenares https://www.linkedin.com/in/carol-colmenares-34145/

Παρασκευή 31 Μαΐου, ώρα 18.00 – 20.00: Λατινική Αμερική και υπόλοιπος κόσμος (η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά). Συντονιστής: Rafael Parra https://www.newschool.edu/media-studies/faculty/rafael-parra/

Οι 4 συναντήσεις θα είναι υβριδικές: θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία και διαδικτυακά μέσω zoom

 
Είναι γεγονός ότι η χώρα μας έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης του οπτικοακουστικού τομέα, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά τα παιδιά και τους εφήβους. Είναι επίσης γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση,  έχει προτρέψει τα κράτη-μέλη να εναρμονιστούν στον οπτικοακουστικό τομέα με τις αρχές της Ισότητας των φύλων, της Συμπεριληπτικότητας, της ένταξης της Διαφορετικότητας, και της πρακτικής εφαρμογής της Βιωσιμότητας μέσω «πράσινων δράσεων» και μέτρησης του ανθρακικού αποτυπώματος με στόχο την εκμηδένισή του.

 
Στο πλαίσιο αυτό, το φετινό FEST OF FESTS κορυφώνεται με τις 4 (τέσσερεις) Διεθνείς υβριδικές συναντήσεις (WEBINARS) που θα πραγματοποιηθούν με κοινή θεματική «Η Ελλάδα ως βάση μελέτης, η σύγκλιση της Ελλάδας με τις Ευρωπαϊκές πρακτικές, η μοντελοποίηση της Ευρώπης και της Ελλάδας ως μέρος της, η εξέταση και παρουσίαση αντίστοιχων πρακτικών στην Αμερική, η μελέτη συγκλίσεων ή/και αποκλίσεων, ο δυτικός κόσμος και η εν τω γεννάσθε Generation A». 

Απόψεις ανταλλάσσονται, και εξάγονται συμπεράσματα που διαχέονται σε όλο τον κόσμο.

Σε όλες τις συναντήσεις θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι σημαντικότεροι πρωτοπόροι, ο καθένας στον τομέα του, έτσι ώστε η συζήτηση να κινηθεί σε υψηλό επίπεδο από άποψη τεχνογνωσίας.

 
Η θεματολογία και τα αποτελέσματα των συναντήσεων θα κοινοποιηθούν σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες και θα δώσουν την εναρκτήρια ώθηση για επέκταση των ερευνών, των εκπαιδευτικών και των παραγωγικών πειραματισμών παγκόσμια.


Σημείωση περί GENERATION Α
Η Γενιά Άλφα (Generation Alpha ή Gen Alpha για συντομία) είναι η δημογραφική σειρά που διαδέχεται τη Γενιά Ζ. Οι ερευνητές και τα δημοφιλή μέσα χρησιμοποιούν τις αρχές της δεκαετίας του 2010 (2012) και τα μέσα της δεκαετίας του 2020 (2025) για να τη χωροθετήσουν. Ονομάστηκε από το πρώτο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου. Η Γενιά Άλφα είναι η πρώτη που γεννήθηκε εξ ολοκλήρου τον 21ο αιώνα. Τα περισσότερα μέλη της είναι παιδιά των millennials.


Η περίοδος γέννησης των μελών της γενιάς, σηματοδοτείται από πτώση των ποσοστών γονιμότητας σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Το ενδιαφέρον των μελών της στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς την έξυπνη τεχνολογία και τις υπηρεσίες streaming με το ενδιαφέρον για την τηλεόραση να μειώνεται. Μελέτες υποδεικνύουν ότι οι αλλεργίες, η παχυσαρκία και τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τον χρόνο έκθεσης στην οθόνη έχουν γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένα μεταξύ των παιδιών τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στη σύντομη ζωή της γενιάς είναι η πανδημία COVID-19, η οποία δεν αποτελεί άμεση απειλή για τα παιδιά, αλλά έχει πολλές έμμεσες επιπτώσεις στη ζωή τους.

Οι διεθνείς υβριδικές συναντήσεις είναι μία δράση του προγράμματος «Διεθνές Δίκτυο Νεανικών Κινηματογραφικών Φεστιβάλ» (Δ.Δ.Ν.Κ.Φ.), μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, που υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Καθιέρωση και Προβολή Διεθνών Θεσμών Σύγχρονου Πολιτισμού στην Αττική». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Scroll to Top